Voedingsadvies & coaching

Met de juiste en gezonde voeding kun je meer uit je sportprestatie halen.

De sporter zit vaak boordevol met vragen over eten en drinken. Logisch, want je wilt alles doen om optimaal te presteren.

Bij de sportdiëtist kun je terecht met alle vragen over voeding en je sport, zoals:

  • Heb ik extra vitamines nodig?
  • Wat kan ik het beste doen bij maag- en darmklachten?
  • Wat moet ik voor, tijdens en na een training eten?
  • Hoe maak ik snel een goede maaltijd met voldoende voedingsstoffen?
  • Hoe bereik ik het juiste lichaamsgewicht?
  • Hoeveel eiwitten heb ik nodig voor spieropbouw?

Tevens is de sportdiëtist de persoon die je kan coachen om je doelen te halen. Dus ben je in voorbereiding voor een marathon of andere sportieve uitdaging of wil je ondersteuning bij het afvallen, dan ben je bij mij aan het goede adres.

Overzicht van mijn dienstenaanbod

Persoonlijk sportvoedingsadvies

Bij het opstellen van een persoonlijk sportvoedingsadvies wordt de voeding, eventuele vragen en doel van de begeleiding in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken naar de trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop getraind wordt. Vervolgens wordt een individueel voedingsplan gemaakt, waarbij rekening is gehouden met jouw leefstijl, doel en voorkeuren.

Coaching

Het coachen is vaak een vervolg stap, nadat ik een persoonlijk sportvoedingsadvies heb gegeven. Echter hoeft dit niet. Wanneer iemand eigenlijk wel weet wat hij of zij moet doen maar dit in de praktijk niet lukt, kan het heel goed helpen om samen eens om tafel te zitten. Doordat ik de juiste vragen stel, je motiveer, informatie en tips geef kan ik je helpen om patronen te doorbreken. Om je goed te kunnen coachen is het wel belangrijk dat we regelmatig een afspraak inplannen.

Consult meten lichaamssamenstelling (antropometrie)

Wil je meer weten over je lichaamssamenstelling en lichaamsbouw dan is het interessant om een afspraak te maken voor een meting lichaamssamenstelling (antopometrie). Naast het meten van lengte en gewicht wordt op 8 plekken van het lichaam de huidplooien gemeten. Tevens worden verschillende omvangsmaten en botdikte gemeten. Door de verrichte metingen wordt een nauwkeurig beeld verkregen van lichaamsbouw, lichaamssamenstelling en hoeveelheid vetweefsel. Als sportdiëtist ben ik opgeleid tot ISAK level 2 antropometrist. Dit betekent dat ik gespecialiseerd ben in het nauwkeurig meten van lichaamssamenstelling (lengte, omvang, huidplooien, vetweefsel en botdikte).

Groepsbegeleiding

Naast individuele begeleiding ben ik via TEIC/Topsport Limburg ook veel betrokken bij verschillende sportbonden. Bij deze sportbonden ondersteun ik talentvolle sporters, hun ouders en coaches bij het verkrijgen van een goed voedingspatroon en eetgedrag in relatie tot hun inspanning. Het is namelijk belangrijk dat sporters op jonge leeftijd leren dat voeding invloed heeft op hun gezondheid en sportprestatie. Mijn bijdrage is vaak in de vorm van presentaties, workshops en individuele begeleiding.

Workshops en lezingen

Het is ook mogelijk om mij uit te nodigen voor een workshop of lezing. Er wordt dan samen met de betreffende organisatie of sportvereniging gekeken naar de behoefte, zodat ik een op maat gesneden voorlichting kan verzorgen.